Cele mai eficiente metode sa iti ajuti copilul la scoala



Scoala, mai ales in clasele primare, se dovedeste de multe ori a fi o provocare continua atat pentru copilul tau, cat si pentru tine ca mama. 

De multe ori copilul tau, chiar daca pare sociabil, la scoala are probleme reale de a se integra. 

Problemele incep atunci cand se dau primele calificative. Cu totii ne dorim copii cat mai destepti si care sa invete cat mai repede, dar acest lucru nu se intampla intotdeauna, mai ales daca nu ai timp destul sa te ocupi de el.  Ideea este sa il ajuti la teme fara sa le faci practic in locul lui. 

Riscul de a se obisnui in acest mod este foarte mare si curand s-ar putea sa observi ca nu se mai apuca singur de nimic. In primele saptamani de scoala este necesara o supraveghere mai atenta si constanta, dar, dupa ce incepe sa se adapteze, este de ajuns sa ii verifici seara temele si daca si-a pregatit tot ce ii trebuie pentru a doua zi. 

Desi nu este foarte indicat sa mergi prea des sa vorbesti cu invatatoarea, nici simpla prezenta la sedinta semestriala cu parintii nu e de ajuns in primii ani de scoala.Cea mai buna idee este sa ai discutii periodice cu ea la telefon pentru ca el sau ea sa nu se simta protejat prea mult. 

Stimulentele sunt importante, insa incearca sa iti inveti copilul sa se bucure si de alte recompense decat cele materiale: o plimbare in parc, o excursie afara din oras sau chiar un fel de mancare preferat.

Da-i copilului sentimentul ca esti alaturi de el daca are dificultati scolare, ca il sustii si ca il vei ajuta la teme ceva mai mult decat de obicei. N-ar fi bine sa te lasi atrasa de ideea de a oferi "mici atentii" invatatoarei. 


In sensul acesta, ar trebui sa iti reprimi tendinta de a-i da copilului tau impresia ca este cel mai destept, cel mai frumos, cel mai cuminte etc. In familie, pentru voi, asa este, dar o astfel de educatie este riscanta pentru viitorul sau, cand s-ar putea sa descopere intr-un mod nu prea placut ca nu este tocmai asa.

Related Posts
Previous
« Prev Post