Esti insarcinata? Cum sa te mentii in forma pe toata perioada sarcinii



Sa fii insarcinata este poate cel mai frumos lucru posibil pentru o femeie. Sa stii ca in interiorul tau creste o fiinta vie care va semana cu tine, care te va ajuta peste ani atunci cand iti va fi greu... Este rodul iubirii tale si fericirea vietii tale!


Pe parcursul sarcinii, corpul tau va trece prin foarte multe schimbari, iar silueta ta se va schimba radical daca nu vei manca sanatos si nu vei face exercitii fizice.

Cel mai bun exercitiu fizic pe care il poti face pe toata perioada sarcinii este mersul pe jos, cel putin 30 de minute pe zi. Acesta nu afecteaza fatul si iti va mari capacitatea de rezistenta la efort.

Trebuie sa stai intr-o pozitie dreapta, chiar daca ai tendinta de a sta mai "cocosata" din cauza greutatii burticii.

In timp ce mergi cu pasi mici si siguri este bine sa vorbesti cu bebelusul tau, sa iti mangai burtica pentru a lega o stransa legatura intre voi doi.

Bebelusul reactioneaza la sunete si miscari incepand cu cel de-al doilea trimestru de sarcina.

De asemenea si inotul este un sport lipsit de riscuri. O data ce te aflii in apa, spatele tau se va relaxa, burtica va pluti si iti va lua din greutatea care apasa pe picoare si mai ales asupra gleznelor.

Nu uita sa te hidratezi inainte si dupa ce ai terminat exercitiile.

Poarta incaltaminte lejera, cu talpa joasa pentru ca in aceasta perioada picioarele se vor umfla din cauza presiunii pe care burtica ta o exercita asupra lor.

Poti face exercitii pentru relaxarea gleznelor, rotindu-le. Relaxeaza-ti si mainile, intinzandu-le din cand in cand in lateral si in sus.

Gravidele mai pot face si yoga care le ajuta sa isi regleze respiratia si pilates.

Related Posts
Previous
« Prev Post